Reklama
 
Blog | Slavomir Kallados

Vašíčku, podejte mi pero.

Snad každý z nás už zhlédl video, kde si náš vůdce „přivlastňuje Chilské protokolární pero“. Server Youtube zaznamenal již více než milion a půl zhlédnutí a všude ticho po pěšině. Jedna z následných tezí tvrdí, že došlo k manipulaci s videem a že je jedná pouze o video, které je „puštěné pozpátku“. Nicméně otázek stále zůstáva mnoho.

Co si kdo myslí nechám na každém. Mně v hlavě vyvstává jen pár drobných otázek.

 

  1. Pokud je to celé hoax (fake- podvod), proč se dle CNN vyjadřují prezidentovi ministři: „Že šlo o standardní situaci a je zcela běžné si pero po podpisu vzít“ ?

    Reklama
  2. Pokud je to celé podvod, proč se sám vůdce vyjadřuje: „Že to byla jen obyčejná propiska, kterou později našel v jedné z kapes svého saka“?

  3. Pokud je to celé podvod, proč se k tomu oficiálně vyjadřuje představitel Chilské vlády a navíc slovy: „Jednalo se o ručně vyrobené umělecké dílo z dílny Chilských umělců a nebyla to krádež, nýbrž dar“?

  4. Pokud to podvod nebyl, proč si vůdce dal takovou práci s „běžnou praxí“ ?

  5. Proč nedokázal Chilský tiskový mluvčí vlády odpovědět na dotaz: „Co se standardně dělá s perem po podpisu listin“?

Mno suma sumárum… Ať to bylo tak, či onak… Vašek se nám zase vybarvil. A to ať už v kontextu „ zcizeného- nezcizeného protokolárního pera“, nebo jen neschopnosti podat médiím na celém světě odpovídající a konkrétní odpověď vylučující jakékoliv podezření z nekalého jednání.

Každopádně Vašek opět zviditelnil ČR a kdo ví, pravděpodobně to vyšlo levněji než stamilióny vynaložené na prezentaci Česka v zahraničí.

Ps: Vašku jen tak dál, jenom zkus být příště trochu nenápadnější.