Reklama
 
Blog | Slavomir Kallados

Asociální reformy? Víceméně; ale spíš více, než méně.

Co mě přimělo pustit se do tématu reforem je, že jsem členem TOP 09. Konzervativec a dalo by se říct i pravičák. Co mě ale štve je, jakým způsobem to vedeme. Dalo by se asi velmi dlouho diskutovat, proto se pokusím vzít to spíše bodově. Tudíž, co by se nám jako občanovi nemuselo líbit.

 

  1. Zcela nezvládnutá komunikace reforem vedená k občanovi.

    Občan a daňový poplatník tudíž vůbec netuší, jak se ho jednotlivé kroky reforem dotknou a musí spoléhat na pochybný média s výkřiky mezi vraždami a poslední superstar.

  2. Investice se kdesi ztratili.

    Reklama

    Kde jsou prosím investice na podporu růstu HDP, které by alespoň částečně kompenzovali výdaje spojené s reformami?

  3. Proč se nepodílí na reformních výdajích celá společnost?

    Víte někdo o krocích, které by se dali považovat jako „reformní spoluúčast“ u větších firem, či lidí z vyššími příjmy? Kde je logika věci, která je založena na tom, že nám to zaplatí všichni v rámci DPH a další slepé štěky? No musím být opravdu socialista, abych mohl otevřeně přiznat, že reformy nám uklízečky nezaplatí?

  4. Reformní životaschopnost.

    Jak moc si skutečně ceníme reformní životaschopnosti, když v médiích veřejně přiznáváme, že nejsme za žádnou cenu ochotni přistoupit k personálním obměnám. Aneb. My jsem ti nevinní a přes to vlak nejde. My jsme nic neudělali, tak o co jde?! Tj. Řečeno vlastní personální přesvědčení je pro nás přednější, než životaschopnost vlády?

  5. Tristní komunikace s odbory.

    Být po mém, odbory bych zrušil. Nevidím důvod, proč by zaměstnanec měl platit těm netahavým žvanilům jejich rautíky, a že jednou dvakrát za rok někam vylezou zapískat. Bohužel situace je však jiná, a pokud už tu ty netahavce jednou máme, tak nám holt nezbývá, než s nimi jednat. Ale to jsme také nezvládli. Nemůžeme se vymlouvat na to, že „oni s námi nejednají“. Bože my jsme vláda. My jsme manažeři, kteří mají tento podnik řídit a je to naše práce se postarat o to, aby to fungovalo.

  6. Impotence současné levice.

    Současná levice zcela abdikovala na funkci opozice. Na funkci regulátora. Jedinou snahou je shodit vládu (bez toho aby měla řešení). To je rovno vlastizradě.

     

Snad jen řečnická otázka… k čemu nám budou reformy, když se jich nikdo nedožije…

 

Suma sumárům:

Věřím, že TOPka dělá to, za co byla zvolena. Prosazuje reformy a pravicovou politiku, což je v pořádku. To, že je to s chybami je jasné (viz. Výše). Jako člověk positivně založený stále ještě věřím, že je čas na změnu a že to půjde. Budeme ale muset věřit, že i opozice dá ruku k dílu. Že je to opravdu velká hromada nadějí, o tom žádná. Ale myslím, že je stále důvod to zkoušet.