Reklama
 
Blog | Slavomir Kallados

Podle agentury PaKo si Evropa za chvíli nebude moci utřít autonomně ani zadnici.

Podle agentury Pako si starý kontinent do dvou let nebude moci dovolit ani toaletní papír. Monitoring ekonomického vývoje se sice stal v poslední době nejsledovanější událostí; nicméně stále přibívají hlasy, které nejsou s prezentací agenturních výsledků v hlavním „šoutajmu (tj. Showtime) spokojeny.

Hlavní mluvčí  agentury Pako pan Pakoš dnes doslovně prohlásil:

Vzhledem k tomu, že je Řecko v prdeli a Němci s Francouzema nasraný- nezbyde nám, než snížit zase „rejtyng“ ze skore „dodělává“ na „zdechnul“.

 

Reklama

No, jestli to bylo k smíchu nevím, ale chtěl jsem jen poukazat na agentury jako takové. Nechci se opět rozepisovat o ekonomice a filosofovat od stolu. To necham na inčích domácích ministrech financí a dalších hospodských specialistech.

Co mě ale jednoduše štve, je důraz, který se poslední dobou na tyto čupr průzkumy dává. To už snad není normální. A já se ptám:

 

  • Jsou tyto agentury skutečně nezávislé? Co by je k tomu vlastně mělo vést?
  • Jsou soukromé a pokud ano, tak ze 100%?
  • Z čeho žijí a jak jsou financované? Vládami? Nezávisle?! Granty? Nebo to snad dělají tzv. kostenlos?
  • Firmy jako Siemens, Bosh apod. zaměstnají na celý rok nemalou finanční instituci, aby si zajistili fungujicí ekonomickou kontrolu+ daňová přiznání apod. Jak je možné, že jakási agentura dokáže tak speciálně zmonitorovat nejen „jednouzemní ekonomiku“ ale dokoce i celoevropskou? A to se prosím nebavíme o nějakém přehledu, ale o vyjádřeních zabíhajících do specifických oblastí daného ekonomického odvětví (doprava ad., regulace inflace, celní omezení)
  • Koho tyto agentury zaměstnávají? Špičkové ekonomy? A ja hlupačka myslel, že ty špičkový ekonomové pracujou na univerzitách, pro vlády, či za královské peníze právě pro velké firmy jako jsou např. dvě výše uvedené.